I Love Life – Inspiratie

Of is het brandjes blussen bij jou?

Tijd is het kostbaarste wat er is. Tijd is ook spannend, je weet niet wanneer je tijd ophoudt. Tijd is dagelijks om je heen, al kun je het niet zien. Tijd is als de wind, ongrijpbaar. Hoe kun je dan toch een tekort aan tijd hebben?

Er is geen tekort aan tijd, iedereen heeft immers evenveel tijd. Hoe kan het dan dat we een tekort ervaren? Vraag jij je dat ook van tijd tot tijd af? Neem dan nu de tijd om onderstaande te lezen en het op jezelf toe te passen.

Teveel

Het tegenovergestelde van tekort is teveel. Dus als je ergens een tekort aan hebt is er gelijktijdig een teveel aan iets anders. Jouw tekort is ook jouw teveel.

Jenny, 43 en manager, kwam bij mij langs. ‘Voor mijn gevoel is nooit iets af, ik ren achter de feiten aan en heb geen tijd voor wat werkelijk mijn werk is. Ik ben aan het brandjes blussen, niet alleen in mijn werk maar ook thuis. Het lijkt wel of ik nooit tijd heb, ik word er zo moe van’.

Jenny heeft net zoveel tijd als jij en ik. Haar gevoel gaf wat anders aan. Ze heeft het razend druk met van alles en is al-tijd in de weer. Al haar tijd gaat zitten in teveel.

Te veel te doen, te veel werk, te veel activiteiten, te veel moeten en te veel brandjes. Heeft Jenny dan te weinig tijd of te veel te doen?

Aandacht

Jenny is een typisch voorbeeld van de hedendaagse mens. Te veel en te weinig. Het probleem is niet tijd, het probleem is aandacht. Waar wil je aandacht aan geven in je leven? Aan brandjes blussen of aan dat waar je werkelijk blij van wordt?

Een te kort aan tijd, bleek een tekort aan aandacht geven. Aandacht geven aan waar het voor Jenny nu werkelijk om draait. Haar tijd werd opgeslokt door administratie, verplichte vergaderingen, het huishouden, taxiën voor haar kinderen, zorg voor haar moeder. De vraag werd niet hoe kan ik efficiënter met mijn tijd om gaan, maar waar wil ik aandacht aan geven.

Door het beantwoorden van onderstaande vragen kwam het eerste inzicht.

  • Wat is de essentie van mijn werk?
  • Hoe wil ik omgaan met mijn relaties?
  • Wat is belangrijk voor mij thuis?
  • Wat is gezondheid voor mij?
  • Heb ik ontspanning echt nodig?
  • Waarom doe ik die cursus kunst kennen?
  • Is de hoeveelheid aandacht en zorg die ik mijn moeder geef nog realistisch?
  • Waar blijft mijn tijd, geld en energie?
  • Wie ben ik en waar wil ik naar toe in mijn leven?

Inzicht in tijd

Het beantwoorden van deze vragen leverde Jenny weer nieuwe vragen op. Het leverde haar ook antwoorden op die haar richting gaven in haar leven. Ze wilde een optimaal leven, haar optimale leven, haar leven niet meer door een ander laten leiden.

Jenny nam de tijd om stil te staan bij haar leven nu, waardoor ze inzicht kreeg in waar zij naar toe wilde met haar tijd en met aandacht geven aan wat voor haar belangrijk is. Brandjes blussen doet ze niet meer. Ze heeft ervaren dat de zuurstof uit de brand werkt, het vuur dooft dan vanzelf.

Net als Jenny kan ook jij inzicht krijgen in je eigen leven. Leren wat voor jou optimaal is. Weten waar je nu staat in je tijdsbeleving en ervaren waar jij aandacht aan wil geven.

Jouw levensintenties

Met mijn online programma ‘De 9 cirkels van je leven’, ervaar je in 8 weken waar je nu staat en wat jouw eerste stappen zijn in jouw optimale leven. Je ontdekt wat jouw levensdromen, wensen en intenties zijn en je ontdekt ook hoe je die kunt bereiken met aandacht geven aan wat jij belangrijk vindt.

Terugkijkend naar die acht weken vertelde Jenny: “Het was een eyeopener voor mij om mijn leven in tijd in te delen, het kostte me relatief weinig tijd, zeker gezien de tijd die ik nu ‘over’ heb. Ik ben blij dat ik nu weet waar ik mijn aandacht aan wil geven en het gevoel ‘tijd tekort’ is verleden tijd”.

Wil jij dat ook, aandacht geven aan wat jij belangrijk vindt? Wil jij ook het gevoel jouw eigen tijd te kunnen indelen? Meld je aan voor de online training ‘De 9 cirkels van je leven’. Dat kan via deze link.

Op naar jouw optimale leven!

Michaëla Wierdsma
Michaëla Wierdsma

PS: wil je naast de online training ook individueel gecoacht worden? Geef je dan op voor een van de twee gratis Start Up ter waarde van € 147,-van deze maand. Geef je op via deze link of neem contact met mij op via michaela@ilovelife.nl

PPS: DEEL dit artikel alsjeblieft met jouw netwerk door op de Facebook, LinkedIn, Twitter en Google knoppen te klikken, want zo kunnen je vrienden in jouw netwerk ook van dit materiaal profiteren.

Foto: Janko Ferlic

No Comments

Be the first to start a conversation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2016, I Love Life. Alle rechten voorbehouden. Ontworpen en onderhouden door websitedienstverlening.nl ILoveLife is een geregistreerd handelsmerk.