I Love Life – Inspiratie

Stress, wie heeft dat niet

Daarbij is stress meestal aan een negatieve lading gekoppeld. Burn-out en overspannen staan daarbij hoog genoteerd.

Een burn-out ontstaat voornamelijk bij een langdurige hoge stress situatie waar je moeilijk uitkomt. Als of je continue in een soort vecht en vlucht situatie bent.

Aan de positieve kant van stress wordt dan voorbij gegaan. De energie die je van stress krijgt, de adrenaline boost en de creativiteit die stroomt. Althans zo ervaar ik dat. Een klant van mij presteert echter het beste in een totaal ontspannen situatie. Haar creativiteit viert dan hoogtij.

De lat te hoog leggen

Het gevaar van de lat hoog leggen is de teleurstelling dat je het niet haalt. Of zoals mij gezegd werd:

‘Hoe hoger je de lat legt, hoe makkelijker je er onderdoor gaat’

En dat is maar al te waar. Verschillende marketing of business coaches vertellen je om hoge doelen te stellen. Verdubbel je omzet, halveer je kosten, verviervoudig je klantenbestand en meer van dergelijke doelstellingen. Dan werk je er stapsgewijs aan om die doelen te halen. Je succes is dan immens en het geeft je vleugels.

Of niet….

De lat hoog leggen kan juist je vleugels lam leggen. Je weet namelijk heus wel wat je allemaal moet doen om die doelen te halen. De hoeveelheid werk kan dan juist heel ontmoedigend werken.

I Love Life

Een paar maanden geleden kwam ik zelf de lat tegen.

Ik maakte een switch in handelsnaam. I Love Life was geboren. Het bekt lekker en het staat voor ondernemend leven. Naast ondernemersblogs had ik ook artikelen nodig voor de 9 cirkels van je leven. Dat waar I Love Life op gebaseerd is. Voor elke cirkels had ik toch minstens drie nieuwe artikelen nodig. Dat had ik bedacht, dus moet ik het ook uitvoeren. En dan te bedenken dat een nieuw artikel toch wel een uur of twee kost om te schrijven.....

Ik legde de lat hoog, zo hoog dat ik teruggefloten werd. Door mijn lijf, door mijn man en door mijn webcoach.

Even terug naar wat ook al weer mijn doel was, en dat wat niet 27 blogs schrijven. Op zo'n moment grijp ik terug naar het stappenplan en de levensdromen die ik heb gezet met mijn leven en met I Love Life. Even terug naar de basis.

Stress in normale proporties

Net als met de gymlessen vroeger waarbij we gingen hoogspringen en de docent de lat gaandeweg steeds iets hoger legde. De overwinning als je toch over die lat kon springen! En zo is het met ondernemend leven ook. Gaandeweg je reis leg je de lat steeds hoger en vier je de sprongen die je onderweg maakt. Het gejuich als het je weer gelukt is, wow! De stress blijft dan binnen normale proporties. En dat is uiteindelijk waar het om gaat. Ook in jouw ondernemend leven.

Ik leer dit mijn klanten ; stapsgewijs naar je levensdromen toewerken via direct en indirect contact. Dat laatste is vooral bij mijn online programma 'De 9 cirkels van je leven', waarin je leert waar je nu staat en wat je levensdromen, wensen en doelen zijn.

Heb jij moeite om de lat op de juiste hoogte te leggen? Ga dan aan de slag met 'De 9 cirkels van je leven'. Daarin leer je inzicht krijgen in jouw levensdromen én zet jij jouw eerste stap op weg in jouw I Love Life leven.

Op jouw leven met lekkere stress!

Michaëla Wierdsma

Michaëla Wierdsma

PS: DEEL dit artikel alsjeblieft met jouw netwerk door op de Facebook, LinkedIn, Twitter en Google knoppen te klikken, want zo kunnen je vrienden in jouw netwerk ook van dit materiaal profiteren.

4 Responses to “Lekkere stress of de lat te hoog leggen?”

 1. Wilhelmus Hoekstra

  Zeer herkenbaar want ik wil altijd zo veel en op verschillende vlakken. Weer nieuwe liedjes instuderen, filmpjes online zette, ervaringen uitwisselen met vakgenoten, nieuwe strategie bedenken. Wat mij heel erg helpt is duidelijk max. 3 doelen te stellen en deze voor ogen te houden.
  Ook ik loop me af en toe voorbij en “gestrest ” Dan is het dus tijd voor even stilstaan, pas op de plaats en kijken waar ik nou precies mee bezig ben. Succes met alles waarmee je bezig bent en ik ga zo je nieuwe site bekijken! Fijne dag!

  Beantwoorden
  • Michaëla Wierdsma

   Drie doelen is ook de max Wilhelmus, zowel per jaar, maand, als dag. Meer is niet te bevatten of het wordt half gedaan. En af en toe als een kip zonder kop rondrennen is niet erg, zolang je maar weet dat je even moet stoppen om dat ene ei van creativiteit te leggen.

   Fijne dag met een mooie melodie.

   Beantwoorden
 2. Renée Daniëls

  Voor sommige doelen leg ik de lat in stapjes hoger. Voor andere werkt – voor mij – juist het principe “beter een hoog gesteld doel missen, dan een (te) laag gesteld doel halen”. Op die manier hou ik steeds beter de stress aan de gezonde kant. Althans, meestal. 😉

  Beantwoorden
  • Michaëla Wierdsma

   En zo werkt het voor iedereen iets anders. Als de lat te hoog lag en je haalt het niet, dan loop je eronder door en zie je wat je al wel bereikt hebt. En soms is dat veel meer dan je dacht.
   Het is goed om je eigen vorm daarin te vinden en toch die uitdaging en uit je comfortzone te gaan, te vinden.
   Fijne week Renée.

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2016, I Love Life. Alle rechten voorbehouden. Ontworpen en onderhouden door websitedienstverlening.nl ILoveLife is een geregistreerd handelsmerk.