I Love Life – Inspiratie

Ruilen of huilen

Zou jij willen ruilen?

Vlak voordat ik de hond ging uitlaten, kreeg ik een idyllische foto van een vriendin vanaf haar vakantie bestemming ergens in de Caraïben. Zo’n droomvakantie, zon, zee, seks en relax. Lichtelijk jaloers trok ik mijn handschoenen aan en toog naar buiten. Is dit ook mijn ultieme vakantiedroom?

Zou ik met haar willen ruilen?

De zon scheen, de hond kakte lekker in de bosjes, ik liep stevig door. De foto bracht inspiratie. Ruilen, zou ik willen ruilen? En met wie of welke karaktertrek van welk persoon zou ik willen ruilen?

Ik ken er wel een paar: mijn vader heeft met kerst nog paaseitjes staan, wat een discipline. Een vriendin ziet overal de humor van in, een schoonmoeder die alle liedjes zo mee kon zingen en een dochter die de niet bang is voor paarden. Of met een ander die een x bedrag op zijn bankrekening heeft staan, de ideale baan in de schoot geworpen kreeg of die een weergaloos geduld met kinderen heeft. Weer een ander maakt van weinig geld haar huis tot een VT wonen paradijs. Of die ene succesvolle ondernemer, of die collega die slank is zonder er wat voor te doen of die buurman die altijd een prijs wint.

Zou ik willen ruilen? Ruilen zoals je postzegels of kinderkleding ruilt. Jij een beetje van mijn fantasie en ik jouw discipline, twee kledingstukken slank tegen drie stukken organisatiekunde. Hoe zou de wereld eruit zien als dat kon?

Vet saai als iedereen wil ruilen

Vet saai denk ik. Heel veel hetzelfde. Bovendien, met die idyllische vakantie krijg ik ook de sores die eraan voorafging, veel werken, veel van huis en wat dies meer.

En aan het einde van het losloopveld stond mijn hond braaf te wachten bij het hek. Daar stond ook een andere hondeneigenaar, lichtelijk jaloers op mij en mijn superhond, al een half uur te wachten op zijn hond die niet luisterde. Hihi.

Mijn wijze oma uit 1895 zei altijd: “van ruilen komt huilen”. Ze had gelijk. Zij was een blij mens, zag altijd het positieve in haar eigen niet makkelijke leven. Thuis gekomen app ik de vriendin, stuur meer van dat soort foto’s, ik geniet mee. Gelukkig, het was maar een vlaag van jaloezie.

Wil jij wel eens ruilen met iemand of met een eigenschap? Of ben ik de enige die wel eens jaloers is?

Op jouw leven!

Michaëla Wierdsma

PS: DEEL dit artikel alsjeblieft met jouw netwerk door op de Facebook, LinkedIn, Twitter en Google knoppen te klikken, want zo kunnen je vrienden in jouw netwerk ook van dit materiaal profiteren.

 

2 Responses to “Ruilen of huilen”

 1. Hester

  Ik ben best vaak jaloers, maar dan bedenk ik wat ik allemaal wel heb en de ander waarschijnlijk niet en wordt ik weer blij! En als dat niet zo is, dan moet je er zelf wat aan doen, zodat je niet meer jaloers hoeft te zijn.

  Beantwoorden
  • Michaëla Wierdsma

   Dank je wel voor je eerlijkheid Hester. Het gras is bij de buren altijd groener tot je in hun achtertuin staat. Op dat moment kun je jaloersheid als een gif zien waar je niet blij van wordt. Ga dan op zoek naar tegengif en een van daarvan is, zie de ‘wellen’ en niet de ‘nietten’.

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2016, I Love Life. Alle rechten voorbehouden. Ontworpen en onderhouden door websitedienstverlening.nl ILoveLife is een geregistreerd handelsmerk.