I Love Life – Inspiratie

Keuzes maken

Marianne vond alles leuk. Ze had een mooie re-integratie praktijk, een leuk gezin, fijne vrienden en met haar pasverworven motorrijbewijs toerde ze in het weekend al flirtend met haar motormaatjes door het land. Kortom, een leuk leven.

Ze had alles en toch was ze niet blij. Het voelde niet als I Love Life. Er knaagde wat. Haar lijf voelde uitgezakt aan, ze had minder nieuwe klanten, de dagen duurden lang en Marianne merkte dat ze een zeur aan het worden was. Kortom, ze was niet tevreden. Haar 40ste verjaardag was een geweldig feest met een fikse kater. Het leven voelde als voorbij en ondertussen maar glimlachen.

‘Ik heb toch geen midlifecrisis?’ was haar vraag aan mij in tijdens de Check Up. Geen crisis, wel beseffen dat je in je midlife periode zit. Wat nu, was daarna de vraag.

Terug naar het nu

Er zijn allerlei keuzes als je bovenstaande herkent:

 1. Niks doen aan dat gemiauw in je hoofd en dat gevoel, het gaat vanzelf over.
 2. Nog meer feesten, dan voel je de kater niet meer.
 3. Een minnaar nemen en een nieuw leven beginnen.
 4. De kater bij zijn staart grijpen: in gesprek gaan.

De eerste drie keuzes zijn geen echte keuzes. Vroeg of laat kom je weer die kater tegen die met een stel mauwende kittens aan je hoofd krabbelt. Dus terug gaan naar het nu. Waar sta je voor en wat wil je worden als je groot bent?

In het coachingstraject met Marianne kwam nog meer boven drijven. Het belangrijkste bleek echter dat ze geen passie meer in haar werk en leven had. De drive van het begin; het bijna verliefd zijn op haar cliënten, het enthousiasme van nieuwe mogelijkheden of de voldoening dat een klant blij de deur uit ging was er niet meer. Kortom waar was de bezieling gebleven. Ik gaf Marianne 4 vragen mee om te onderzoeken waar de passie gebleven was.

4 vragen om te beantwoorden om weer vol passie te leven

 1. Waar mag je ’s nachts voor wakker gemaakt worden? Bijkletsen met een vriendin, chocolade ijs met slagroom, seks met je partner, een helikoptervlucht? En hoe reageer je dan? Enthousiast of chagrijnig, draai je je nog eens om als je wakker gemaakt wordt of spring je gelijk uit bed? Hoe komt het dat je op die manier reageert?
 1. Wat wilde je vroeger worden als je groot zou zijn? Dierenarts, vuilnisman, mensen helpen, ballerina, professor, moeder? Heb je die wens vervuld en waarom wel of waarom juist niet? Zou het nog je droom zijn?
 1. Hoe wil je terugkijken in het uur voor je dood op je leven? Wat wil je wel en niet gedaan hebben als je terugkijkt? Wat wil je meer en wat wil je minder? En houd je daar nu al rekening mee?
 1. Met wie wil je op een onbewoond eiland zitten en waarom deze perso(o)n(en)? Met wie kan je lekker lachen, een goed gesprek voeren of juist zwijgend naast elkaar zitten? Of ga je voor het praktische; iemand die weet hoe je rooksignalen moet uitzenden?

De bedoeling van deze vragen is uiteraard om je uit je tent te lokken. Bewustwording is het sleutelwoord om de passie in je leven te herontdekken en er dan uiteraard naar te handelen.

Ben jij wel eens je passie in je leven en werk kwijtgeraakt? Heb je het teruggevonden en hoe? Deel je verhaal in onderstaand reactieveld, ik leer graag van jou.

Op jouw passie!

Michaëla Wierdsma
Michaëla Wierdsma

PS: Marianne heeft haar passie in haar onderneming teruggevonden nadat ze de oorzaak van haar ontevredenheid door coaching had aangepakt. De kater is geveld.

PS: Wil je net zo geholpen worden als Marianne, ik kan jou helpen.Vraag een GRATIS I Love Live Check Up aan. Daarin krijg je net direct 5 tips om met jouw I Love Life aan de slag te gaan. Net als bij Marianne kan ik je helpen serieus antwoorden op dit soort vragen te krijgen zodat je er naar handelt en weer passie in je leven en onderneming krijgt.

4 Responses to “Passievol leven, hoe krijg ik dat terug?”

 1. Esther Molenaar

  He Michaëla,

  Zeker ben ik mijn passie in mijn leven en werk kwijtgeraakt.
  Maar ik had het ook nodig. Nodig om te kijken naar wat ik had/ heb en naar wat ik wilde/ wil. Het brengt me namelijk steeds een stap dichter bij wat ik echt absoluut wil.

  Ik voel dat ik er nu heel dicht bij zit. Ik weet wat ik absoluut wil. Nu nog de stap durven zetten om daar ook helemaal voor te gaan.

  Beantwoorden
 2. Michaëla Wierdsma

  Ha die Esther,
  Goed te lezen dat je weet wat je wilt. Fijn dat je daar in ieder geval bent. Nu de volgende stap. Wat maakt dat je er nog niet helemaal voor durft te gaan? Laat het me weten, wellicht kan ik je helpen te springen.
  Hartelijke groet, Michaëla

  Beantwoorden
 3. George Begemann

  Hi Michaëla, wat is het toch naar om je passie kwijt te raken. Die uitnodigende alcohol en bank voor de televisie…
  Ook ik ben die ooit kwijt geweest. Zelf heb ik de stilte van lange wandelingen in het bos opgezocht. Dat bracht rust.
  Toen de rust was wedergekeerd ben ik gaan werken met iemand zoals jij.
  Mijn inzicht: als je in de put zit, kun je niet over de rand kijken. Met iemand werken mag je dan vergelijken met de emmer uit de put omhoog hijsen, totdat je weer over de rand kunt kijken totdat je de antwoorden op jouw vragen ontdekt.
  Mooie vragen. Dank daarvoor.

  Warme groet, George Begemann

  Beantwoorden
  • Michaëla Wierdsma

   Dank je wel George, je hebt een mooie vergelijking gemaakt. Super dat jij jezelf toestond de helpende hand te grijpen.
   Je leert veel in die put en vooral ook dat je eruit wilt.

   Dank voor het delen, ik wens velen jouw wijsheid toe.
   Fijne dag, Michaëla

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2016, I Love Life. Alle rechten voorbehouden. Ontworpen en onderhouden door websitedienstverlening.nl ILoveLife is een geregistreerd handelsmerk.