I Love Life – Inspiratie

 

Een opvlieger of toch een neerstorter?

“Je hebt een opvlieger” roept mijn dochter. ‘Wel nee, een neerstorter” zegt mijn lief. Wat maakt het uit, opvlieger of neerstorter, ik zie het even niet meer zitten.

Dit was de Paasochtend sfeer. De dag ervoor een superleuke dag gehad. Niets gepland buiten het ‘s ochtends sporten om. Voor gevoel ‘spijbelen’: taart eten als lunch, een tweedehands tafel scoren voor zoon, naar de bibliotheek, filmpje kijken overdag. Maar dan 1e Paasdag. Zo’n day after. Ik ben van de rel. Voel de energie uit me stromen en weet even niet meer hoe die op te pakken. Zo'n typisch probleem tijdens de overgang. De overgang, oftewel, de menopauze.

Houvast gezocht

Een neerstorter dus. Knallende hoofdpijn, wazige blik, eerder huilen dan lachen, geen idee wat te doen. Ik jeremieer tegen mijn lief. ‘Ik ziet het niet meer zitten, ik kan niks’ en meer van dat gezeur. Jee, wat een klaagzang, ik dik het nog even aan en ik kan er bijna om lachen.

Ik besef. Het is Pasen, en ik die niet van verplichtingen houd, had nu toch graag eitjes gezocht of familie bezocht. Iets vertrouwds, iets van vroeger, iets om houvast aan te hebben. Dochter gaat brunchen bij haar vriend, zoonlief heeft net een eigen stek. Ineens is het Pasen en ik heb niks georganiseerd. Whèèhhh. En ik houd niet die commercie. Jeetje, wat is er aan de hand?

Advies aan mezelf

Tijd voor advies aan mezelf. Wat heb ik gisteren gedaan? Wat heb ik gisteren gegeten? Waarom wil ik nu toch zo graag Pasen vieren? Hoe krijg ik mezelf uit deze negatieve spiraal?

  • Gisteren was ontspannen en leuk -> mag dat wel?
  • Gisteren heb ik veel te veel suiker gegeten -> was dat wel slim?
  • Ik vind het fijn als mijn kinderen thuis zijn om iets gezamenlijks te doen -> moet dat persé met Pasen of andere feestdag?
  • Ga bewegen -> moet dat…?

Allemaal overwegingen voor later, want nu moet ik uit die dip. Dus bewegen. Ja dat moet, bewegen. Een van de mindset energizers op mijn site Verander Gedrag Nu is bewegen. Als je beweegt ziet de wereld er anders uit. Ga naar buiten, lopen, rennen, fietsen, skeeleren. Maakt niet uit wat, beweeg. ‘Dus Wierdsma’ vertel ik mijzelf, ‘ga wat doen’. Ervaring leert dat dat werkt.

Uit mijn dip

Et voila, ik was eruit. Uit mijn neerstorter, uit mijn dip. Schop onder de kont en gaan met die banaan. Met dochter naar haar paard en ’s middags naar onze zoon. Klussen en samen eten.

Resultaat: een blije dochter, een blije zoon, een goed gesprek en tien paaseitjes en vijf ideeën voor een blog verder en vooral: uit mijn neerstorter.

Tsjonge, wat is het leven toch leuk, als je vliegt. Lang leve de overgang!

Michaëla Wierdsma

No Comments

Be the first to start a conversation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2016, I Love Life. Alle rechten voorbehouden. Ontworpen en onderhouden door websitedienstverlening.nl ILoveLife is een geregistreerd handelsmerk.