I Love Life – Inspiratie

Onverwacht ontbijt

Onverwachte gast aan tafel

‘I am hungry and had no time for shopping, do you have some breakfast for me?’ Het is zaterdagmorgen en ik word gebeld op mijn mobiel. Pavaali heeft honger dat is duidelijk, ik nodig hem uit om naar de deur te komen. Ondertussen kijk ik Eric aan, zonder woorden denken we hetzelfde. ‘Kom binnen en wees welkom’ is het resultaat. “Geef ons vijf minuten en je ontbijt is klaar”.

Paavali reageert op typische Indiase manier, beleefd en schudden met zijn hoofd. Zoals zo’n speelgoedhondje op de hoedenplank van de auto. Een soort rondjes. Ja, hij lust graag een smoothie zónder spinazie. Lekker, twee sneetjes geroosterd brood met boter. Eric en ik schuiven aan met ons ontbijt en een pot thee. Leuk. Dit is waar we ook voor gaan met I Love Life, onverwachte ontmoetingen.

Hagelslag

Paavali praat honderduit, al is het soms moeilijk te verstaan. Hij zal drie jaar in Nederland blijven voor zijn werk en over twee weken krijgt hij de sleutel van zijn huis. Hij wil graag Nederlanders leren kennen en hun gewoontes. Dat kan. Gelijk beginnen. Ik laat hem de hagelslag zien, Nederlandser kan bijna niet. Proeven? Beleefd en al hoofd schuddend bedankt hij. “I’m not into the sweet food on my toast”. Oké, het is blijkbaar nog te vroeg voor een experiment.

We nodigen hem alvast uit voor een echte Hollandse maaltijd later die week. Nu nog bedenken waar die maaltijd uit zal bestaan. Want volgens onze dochter koken wij niet Nederlands!

Wordt vervolgd…..

Michaëla Wierdsma

 

 

Michaëla Wierdsma

PS: Wil jij ook zo'n lekker smoothie voor ontbijt? Kom dan bij ons logeren. Lees alles over gastenverlbijf I Love Life hier.

Foto:  Chris Lawton on Unsplash

No Comments

Be the first to start a conversation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2020, I Love Life. Alle rechten voorbehouden.
ILoveLife is een geregistreerd handelsmerk.