I Love Life – Inspiratie

Ontspannen uit eten

Jouw beloning

Ontspannen uit eten

Uit eten is een van de meest geliefde uitjes bij feestelijkheden: als beloning, om romantiek te vieren, te netwerken of gewoon even niet te hoeven koken. Gezellig met partner, gezin of vrienden een avondje uit.

Het is niet altijd een succes, soms is de gelegenheid niet oké, het eten voldoet niet en houd je een figuurlijke kater over aan wat een ontspannen avondje had moeten worden.

Maak van uit eten een beleving

Tijd dus voor tips en suggesties over het item horeca en uit eten gaan. Voor een van de facebook live uitzendingen van #ILoveLife vroeg ik Monique van Gevelt van Strategisch Horeca Advies of zij een paar suggesties kon geven om van uit eten gaan werkelijk een feestje te maken. Monique is geboren en getogen in het restaurant van haar ouders en met twintig jaar werkervaring in vele functies is ze Mrs. Horeca herself. Gelukkig kan zij haar kritische blik laten varen op momenten dat ze zelf uit eten gaat en genieten van een avondje uit.

Interview met Monique van Gevelt.

Hieronder een samenvatting van een gesprek van ongeveer 10 minuten.

Hoe kun je vooraf inschatten of een restaurant goed is?

Een restaurant moet bij je passen. Qua menu, qua entourage en qua service.

Check bijvoorbeeld reviews op websites als IENS, Couverts of Eet.nu. Daar krijg je een idee hoe een restaurant presteert. Maar zie een review ook in perspectief. Iemand in de keuken of bediening kan zijn dag niet hebben gehad waardoor je een slechte ervaring had, maar dat wil niet zeggen dat een restaurant altijd slecht is. Kijk vooral naar de reviews van de laatste drie maanden. Klachten in oudere reviews zijn meestal al opgelost door de horeca ondernemer.

Wat doe ik met een fooi?

Een fooi geef je aan de hand van je ervaring in het restaurant. Jouw tevredenheid is de graadmeter voor de hoeveelheid fooi je geeft. Het is een soort beloning voor een mooie avond uit. Ben je echt niet tevreden, kun je de fooi het beste achterwege laten. Maar ben je heel tevreden kun je als indicatie ongeveer 10% van het besteedde bedrag aanhouden.

Waarom is de horeca in Nederland relatief duur in verhouding met het buitenland?

Dat ligt o.a. aan de kosten voor de huur, inkoop van de ingrediënten en personeelskosten. In Nederland zijn de kosten over het algemeen hoger dan in het buitenland en dat heeft natuurlijk invloed op de rekening.

Heb je nog een tip voor de luisteraars?

Ga eens keer een kopje koffie drinken in een 5 sterren hotel. Ervaar hoe het is daarbinnen, de sfeer, de ambiance. Je waant je in een andere wereld.

Uit mijn comfortzone

Dat laatste is voor mij dus uit mijn comfortzone gaan én staat vanaf nu op mijn lijst ‘uit-mijn-comfortzone’. Wordt vervolgd!

Heb jij suggesties voor een horecabezoek of wil je een ervaring delen. Laat het weten in het reactieveld hieronder. Ik ben heel benieuwd.

Op jouw I Love Life leven!

Michaëla Wierdsma

foto gemaakt door:  Helena Martinez

No Comments

Be the first to start a conversation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2016, I Love Life. Alle rechten voorbehouden. Ontworpen en onderhouden door websitedienstverlening.nl ILoveLife is een geregistreerd handelsmerk.