I Love Life – Inspiratie

Het leven is geen repetitie!

Leef bewust

Hoeveel levens heb jij? Negen zoals de spreekwoordelijke kat? Of oneindig zoals in Pokémon spelletjes? Of net als ik één leven?

Mensen hebben één leven dat loopt van geboorte tot de dood. Dat staat los van reïncarnatie, een leven na de dood of een bijna doodervaring. Het enige belangrijke is; dat jij het leven dat je nu hebt, hebt gekregen en gebruikt om te leven.

Open boek

Het lijkt een open boek; je leven gebruiken om te leven. Leven is zijn, is genieten, is beleven, is samen, is positief, is helend, is scheppend, is ervaren, is zon, is regen, is alles. Het klinkt als I Love Life.

Helaas is vaak de klank van dat leven dof met valse noten; doemdenken, ontevredenheid, agressie, vijandigheid, roddel en misgunnen.

Een muziekstuk heeft alles in zich. De heldere en de doffe klanken. Het zijn de inspiratie van de componist, de inzet van het orkest, de aanwijzingen van de dirigent, die de toon tijdens een concert zet. Het is een succes of niet.

Het leven is jouw concert

Het leven is jouw concert. Je bent componist, orkest en dirigent tegelijk. Er is geen repetitie. Je kunt niet even oefenen of doen alsof.

Bij mijn oma hing zo’n tegeltje: ‘Van het concert des levens krijgt niemand een program.’ Ik had altijd de neiging om ‘ja, logisch’ te zeggen tot ik besefte: het leven is altijd mijn concert. Het is aan mij welke toon ik aansla, hoe ik denk, hoe ik reageer en vooral, hoe ik leef.

Ik ben mijn eigen muziek, mijn eigen inspirator, mijn eigen orkest en vooral mijn eigen dirigent. Mijn leven is mijn verantwoording en repeteren zit er niet in.

Stimuleren

Het mooie is dat iedereen zijn eigen concert is en dat je elkaar kunt stimuleren om te leven. Je bent een hulpdirigent bij anderen en zij bij jou.

In een coaching traject met Gezina, 45 jaar en ondernemer keken we naar haar leven. Haar bedrijf liep prima maar haar relatie had meer weg van een serie valse noten: afgunst, onverschilligheid en onzekerheid. Het waren de donkere noten die invloed hadden op alles in haar leven. In het traject leerde Gezina hoe ze alle tonen harmonieus kon laten klinken. Niet alleen in haar leven klonk de muziek mooier, ook in die van haar partner.

9 cirkels van je leven

In het onlineprogramma van I Love Life, gaat het over jouw leven. Jouw concert dat verdeelt is in 9 cirkels. Het online programma helpt jou om harmonie te creëren, in balans te blijven en jouw I Love Life leven te leiden.

Dinsdag 28 maart 2017 geef ik een GRATIS webinar in 5 stappen naar jouw I Love Life.  Doe mee en meld je aan voor dit webinar waarna je direct aan de slag krijgt met jouw concert.

Vraag aan jou

Wat speelt er in jouw leven? Waar ervaar jij valse noten, doffe klanken of disharmonie? Waar wil jij tips of suggesties over? Laat het weten in onderstaand reactieveld. Met jouw vragen en opmerkingen fungeer jij als hulpdirigent in mijn in jouw leven.

Op jouw leven!
Michaëla Wierdsma

Michaëla Wierdsma

PS: DEEL dit artikel alsjeblieft met jouw netwerk door op de Facebook, LinkedIn, Twitter en Google knoppen te klikken, want zo kunnen je vrienden in jouw netwerk ook van dit materiaal profiteren.


Foto: Larisa Birta

4 Responses to “Het leven is geen repetitie!”

 1. Jacqueline

  Mag het leven ook een grote repetitie zijn waarin je plezier hebt met het – samen – oefenen, het onderweg zijn, zonder dat het resultaat meteen concertkwaliteit is?

  Beantwoorden
  • Michaëla Wierdsma

   Dank voor je reactie Jaqueline. Het is jouw concert en jouw beleving van een concert. Met welk concert vergelijk je het? Van het Philharmonisch Orkest of van je kind die ziel en zaligheid legt in zijn of haar eerste voorstelling. Het gaat om het proces, het onderweg zijn, het genieten en het plezier dat je beleeft.
   En of je dat nu de grote levensrepetitie of het concert van je leven noemt, maakt niet uit. Het resultaat is dat je leeft en bij voorkeur jouw I Love Life leven en niet die van een ander.

   Beantwoorden
 2. Josine

  In het eerste deel van mijn leven had ik wat valse noten en wist ik niet hoe dat kwam, of sterker nog, ik wist niet wat -ik- eraan kon doen.
  In het tweede deel van mijn leven weet ik dat ik mijn eigen verantwoordelijkheid kan nemen. En dat daarmee al vele valse noten hersteld worden.
  Focus op mezelf in plaats van op de ander.
  Focus op wat ik zelf kan verbeteren in plaats van focus op wat de ander allemaal kan verbeteren.
  Daar zou ik nog veel meer over willen lezen, weten, kennen.

  Beantwoorden
  • Michaëla Wierdsma

   Mooi omschreven Josine, dank voor je reactie. Als je nimmer een valse toon speelt, weet je ook niet hoe die klinkt én hoe je erop reageert. Mooi dat je dat hebt geleerd en je eigen verantwoordelijkheid kan nemen. En ja, ook daar zul je nog wel eens een verkeerd ritme of een toontje te hoog zingen. Lach erom en vier je groei.

   Is er nog een specifiek gebied in je leven waar je verbetering in wilt aanbrengen? Laat het me weten, ik ben blij met je reacties.

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2016, I Love Life. Alle rechten voorbehouden. Ontworpen en onderhouden door websitedienstverlening.nl ILoveLife is een geregistreerd handelsmerk.