I Love Life – Inspiratie

Is het leven zo perfect als het eruit ziet?

Facebook, instagram, pinterest en vele social media laten foto’s en plaatjes zien van een geweldig leven: gezellige familiediners, succesvolle netwerk momenten, wapperende vlaggen met schooltassen of zonnige stranden met strakke gebruinde lijven. Kortom het perfecte leven tenminste als je snel scrollt door de weergaloze foto’s.

Foto’s zeggen meer dan duizend woorden. Dat klopt. Uit één foto haal je meer dan alleen een plaatje. Maar het is ook onze fantasie en onbewuste verdraaiing van de werkelijkheid.

Voetstuk

Ongemerkt plaats ik mensen op een voetstuk. Ik dicht ze situaties en eigenschappen toe die mij geweldig lijken. Dat doe ik vooral als ik mijn leven niet zo perfect vind. Een voorbeeld zijn voor anderen, succesvol zijn, voor groepen mensen spreken of leven en werken in het buitenland bijvoorbeeld. Of deze, je geliefd voelen, zelfvertrouwen uitstralen en waanzinnige avonturen beleven.

Tot voor kort deed ik eraan mee. De grote wolk van succes. Het ene stormachtige succesmoment na de andere waaide door mijn leven en bij windstiltes zorgde ik zelf voor wolken van energie. Denkend dat dat het leven is. Tot ik in het oog van de volgende storm mij leven bezag en besloot dat het even genoeg gestormd heeft.

Verslaafd

Ik was verslaafd. Verslaafd aan werken, verslaafd aan eten, verslaafd aan de schijn ophouden als ik in weinig energie heb en vooral verslaafd aan doen voor de toekomst. Op weg naar het perfecte leven van reizen, geld verdienen en avonturen beleven. Terwijl ik echt wel weet  dat het daar niet om draait.

Het is afkicken. Minder werken, eten en naar de toekomst kijken.

Het is uitdagend. Leven in het nu. Mijn leven is al perfect, net zoals de levens van mijn facebookvrienden ook perfect zijn. Met de weergaloze foto’s en enthousiaste berichten, weet ik dat ook hun leven net als het mijne is. Hun leven en mijn leven is net als het Nederlandse weer: afwisselend, met hete dagen, druilerige ochtenden, stormachtige nachten en windstiltes.

En als ik dan onverhoopt weer even in zo’n zomerstorm van jaloezie rondtol, bedenk ik: het leven is…. een pijp kaneel!

Op jouw leven!

Michaëla Wierdsma

Michaëla Wierdsma

PS: herken je bovenstaande? Laat het weten in onderstaand reactieveld, dat helpt mij en anderen in de stormen van het leven.

PPS: ken je dit liedje: ‘Het leven is’ van Jules de Corte? Een weergaloze taalvirtuoos die in 1956 onderstaande tekst schreef die nog steeds actueel is.

Het leven is       Jules de Corte (1956)

 Het leven is, een pijp kaneel
Dat zeggen mensen links en rechts nogal eens veel
En iedere keer als ik betwijfel of dat waar is
Omdat ik vind dat het leven veeleer een sigaar is
Dan houdt men vol bij hoog en laag en groen en geel
Het leven is, een pijp kaneel

 Het leven is, een kopje thee
Als het te slap is zeg ik onomwonden NEE
En al te zoet is er geen sikkepitje pit an
Maar als je het goed gebruikt dan blijft de mens er fit van
En daarom zeg ik wat ik zo-even ook al zing
Het leven is, een kopje thee

 Het leven is, een lap katoen
Waar je van alles van kunt maken en kunt doen
Je kunt het weven naar ‘t patroontje van je buren
Je kunt er ook een eigen werkje in borduren
Vooral dat laatste is gevaarlijk om te doen
Het leven is, een lap katoen

Het leven is, zoals je het ziet
Voor de os een last en voor de nachtegaal een lied
En het geluk is heus geen zaak van arm of rijk zijn
Omdat we allemaal uiteindelijk gelijk zijn
Alleen de een die pikt dat wel en de ander niet
Dus het leven is, zoals je het ZIET!

PPPS: DEEL dit artikel alsjeblieft met jouw netwerk door op de Facebook, LinkedIn, Twitter en Google knoppen te klikken, want zo kunnen je vrienden in jouw netwerk ook van dit materiaal profiteren.

Foto: Micah H.

2 Responses to “Het perfecte leven is…”

 1. Lenie

  Ont-moeten doe ik al een poosje, probeer maar eens te genieten van wat er WEL is, ook dat valt niet mee soms hoor. Al merk ik dat ik al blij word van de kleine dingen die lukken, dingen die onder mijn voeten liggen zie ik beter. Ook geniet ik van wat ik zelf oplos en van iets wat ik weer weggewerkt heb of een keuze heb gemaakt zodat het mezelf verlicht. De gordijnen dicht doen en alleen zijn, rust nemen door vroeg te gaan slapen of met een lekker boek op de bank. Geluk voelen kan alleen maar als ik mijn eigen pijn durf te ervaren, laat het er maar zijn:)

  Beantwoorden
  • Michaëla

   Klopt Lenie, zonder pijn voel je ook geen geluk. Het is als dag en nacht, zonneschijn en regen, pieken en dalen. Kortom de yin yang van het leven. Het is dat je dat wel eens vergeet en ont-moeten is dan een prima manier om even om je heen te kijken. Fijn dat je reageerde, mooie woorden.

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2016, I Love Life. Alle rechten voorbehouden. Ontworpen en onderhouden door websitedienstverlening.nl ILoveLife is een geregistreerd handelsmerk.