I Love Life – Inspiratie

Doe jij één keer per jaar aan goede voornemens?

‘Begin je nu al met goede voornemens?’ Marijke keek mij vreemd aan, ‘Het is nog lang geen Nieuwjaar’. En dat was nu net de reden van ons Start Up gesprek. Waarom wachten met goede voornemens en dan vooral met de uitvoering ervan?

Een goed voornemen doe je omdat je de wil hebt om werkelijk iets te veranderen. Dat hangt dan niet af van een datum, het afronden van een project of het vieren van een verjaardag. Juist niet.

De datum is de afrondingsdatum

De enige datum die je jezelf stelt is de datum dat dat je voornemen werkelijkheid is geworden, of de mijlpalen onderweg, waarin je bepaalde stappen hebt gezet.

Dus:

  • Over 1 maand hebt ik x stappen gezet
  • s. vrijdag heb ik 3 klanten gebeld.
  • Op 1 januari weeg ik x kilo
  • 12 maanden vanaf nu heb ik € x omzet bereikt.

Op het moment dat je een datum bepaalt van wanneer iets af bereikt hebt, ga je terugrekenen. Dan zet je realistische stappen en weet je of je goede voornemen ook te behapstukken is.

Mislukken van goede voornemens

Volgens Stanford-psycholoog Kelly MacGonigal mislukken goede voornemens om dat mensen ze kiezen op basis van ‘moeten’ en niet op basis van ‘willen’.

De focus ligt dan op het resultaat van dat willen.

Marijke wil een betere relatie met haar partner. Ze wil dat omdat:

  1. Als ze doorgaat zoals nu, het leidt naar verdere verwijdering
  2. Ze haar partner de moeite waard vindt
  3. Ze tijd wil investeren in een gelijkwaardige relatie
  4. Ze in gesprek wil met haar partner om samen te werken aan hun relatie
  5. Ze in haar werk nieuwe stappen wil zetten en daarvoor haar partner als buddy nodig heeft.

Wat de reden van Marijk haar 'willen' ook is, het staat niet garant voor het slagen van haar voornemen. Je moet het namelijk ook nog doen. Het stellen van doelen en het zetten van de stappen om die doelen te bereiken.

Daarnaast is voor Marijke de medewerking van haar partner een onderdeel van het voornemen een betere relatie.

Volgens McGonigal is de kans op het verwezenlijken van een goed voornemen dan ook groter  als je uit je voornemen plezier, geluk, energie of bevrediging haalt.

De kans op succes is nog groter als je je voornemen samen doet. Voor Marijke werd duidelijk dat ze haar voornemen dan ook met haar partner ging bespreken om hun relatie samen nieuw leven in te blazen.

Stel je zelf doelen

Doelen stellen is zakelijk gezien gebruikelijk. Ook relationeel stel je doelen en tussendoelen. Daarvoor is het wel belangrijk om te weten waar je nu staat en waar je naar toe wilt.

Voor Marijke gold als tussendoel: maandelijks een dagje uit en elke week een avond samen plannen én zich daaraan houden. Aan die doelen zitten dus plezier, energie, geluk en bevrediging vast. Niet alleen voor haar, maar ook voor haar partner.

Challenge

Inzicht in waar je nu staat is essentieel om je voornemens en je einddoel te bepalen. In januari doen we weer de 7-daagse gratis I Love Life Challenge. Daar leer je waar je nu staat en waar je naar toe wilt in de 9 cirkels van je leven.

Ben reageerde na afloop van de vorige challenge: 'Bedankt dat ik mee mocht doen met de Challenge. Toelichting en het werken aan de negen cirkels vond ik het meest leerzaam. Leuk initiatief. Ik kan de Challenge aan iedereen aanbevelen. Je wordt letterlijk aan de hand meegenomen en in stappen begeleid naar je I love life leven. Michaëla, Bedankt!'

Je kunt je nu al aanmelden voor die challenge. Wil jij binnen een week weten waar je staat en naar toe gaat, meld je dan aan via deze link en ga op weg naar jouw I Love Life leven. 

Start Up gesprek

Maar..... duurt jou dat te lang? Wil je nu al weten waar je over 12 maanden staat? Meld je dan aan voor de Start Up.  Mijn goede voornemen van oktober was om in 2016 nog zes mensen op weg te helpen middels de gratis Start Up.

Wil jij dit gesprek met mij,  t.w.v. € 147,--, waarin je na afloop weet wat jouw eerste stap is op weg naar je droom, wens of doel? Schrijf je dan in via deze link. Gebruik de kortingscoupon goedvoornemen, zodat je gesprek met mij ook daadwerkelijk gratis is.

Op jouw goede voornemens!

Michaëla Wierdsma

 

 

 

Michaëla Wierdsma

PS: Reageer snel, al drie van deze laatste zes gratis Start Up gesprekken van 2016 zijn geboekt!

Foto:  Morgan Sessions 

No Comments

Be the first to start a conversation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2016, I Love Life. Alle rechten voorbehouden. Ontworpen en onderhouden door websitedienstverlening.nl ILoveLife is een geregistreerd handelsmerk.