I Love Life – Inspiratie

Uit de doos!

Uit de doos, eindelijk!

Na vele omwegen van smoezen, bagatelliseren en uitstelgedrag is het zo ver. Ik kom uit de doos. Uit de doos van verantwoording bij een ander leggen of nog erger, de schuld bij een ander leggen. ‘Door hem of haar kan ik echt niet .....’, de schuldbekentenis allertijden.

De knop om

Dit klinkt dramatischer dan het is. Het uit de doos komen. Het is niets anders dan de ‘knop’ die omgaat. Hoe vaak lees of hoor je niet “er ging een knop bij mij om” of “ik werd wakker en toen wist ik het”.

Tot nu toe dacht ik ‘waar zit die knop eigenlijk?’ Hoeveel boeken ik ook las of interviews ik zag of luisterde, die knop was niet aanwijsbaar. Een het-zal-wel gevoel kreeg ik erbij.

Successen zonder slag of stoot bestaan niet

Wat ik wel leerde: met of zonder knop, dat de successen van die mensen nimmer zonder slag of stoot kwamen. Een weg van pieken en dalen ongeacht waarin zij succes hebben ervaren.

Ik deed een aantal ontdekkingen:

 • Als je iets wilt bereiken, ga gewoon DOEN
 • Falen is prima, ga ook dat DOEN, daar leer je van
 • Ambitie is geen vies woord, ambitie is DOEN
 • Werk doelgericht met het einde voor ogen, begin met DOEN
 • Gebruik alle facetten in je leven in je doelen
 • Houd een goede balans tussen werk, privé en ontspanning

Jaren heb ik onbewust allerlei doelen gezet. Al noemde ik dat niet zo. Ik vond een levenspartner, we werden vegetariër, we kochten een huis, we adopteerden twee kinderen (da’s pas een lange termijn doel), ik startte een praktijk, een paar verbouwingen et cetera. Het leven kabbelde voort met ups en downs zonder dat ik echt doelbewust leefde.

Ongetwijfeld herkenbaar voor velen. Tot ik de 40 gepasseerd was. Is dit het nu.

Blijkbaar had ik het licht zien branden dat flikkerde als een kapotte tl-buis. Irritant genoeg om nu echt de knop te vinden en het licht te laten branden. Mijn verhaal is bekend: studeren, fysieke inspanning, een nieuw bedrijf opzetten en mijn boek schrijven was het gevolg.

Succesvol maar toch…

Nog steeds flikkert die innerlijke tl-buis. Aan, uit, aan, uit. Zo ontzettend irritant. Tot ik ineens wakker werd met een zin uit een interview met Warren Buffet, succesvol zakenman, in mijn gedachten. ‘Als je iets niet leuk vindt om te doen, zorg er dan voor dat je het leuk vindt’.

Bingo. Mijn knop gevonden. Wanneer vind ik iets niet leuk: als ik er niet goed in ben, als ik er het nut niet van inzie, als het technisch is, als het iets met cijfers is, als ik iets nieuws moet leren én het allerergste, als ik het voor mijzelf moet doen.

Die laatste was zo’n eyeopener dat ik om zes uur rechtop in mijn bed zat. Alles wat ik tot nu toe heb gedaan was vooral gebaseerd op ego, op bewijskracht, op doorzettingsvermogen met het excuus dat ik echt niet zo’n duffe doos ben als ik eruit zie.

Ik spring uit mijn doos en zit vol energie. Die dag heb ik een afspraak bij de orthomoleculair diëtiste, mijn mentor. Ik heb nog niets gezegd als zij zegt: “dus jij gaat nu eindelijk op dieet”. Blijkbaar straal ik geen flikkerend tl-licht meer uit maar sta in volle gloed. De knop is gevonden. Ik ben er eindelijk klaar voor.

Prioriteit stellen

Ik maak een nieuwe keuze, de keuze voor een gezond lichaam. De werkelijke wens dat ik in een gezond lichaam leef. De verandering is dat ik er zelf verantwoordelijk voor ben. Verantwoordelijk voor wat ik eet, wat ik drink, voor de ontspanning, voor voldoende slaap. Ik kan niemand meer de schuld geven van een niet gezond lijf.

Het is dus prioriteiten stellen in mijn tijd. Tijd vrij houden om te koken, boodschappenbriefjes te maken, te ontspannen en te lummelen. Het is mijn persoonlijke uitdaging én ……….. laat ik uitdagingen hebben nou wel leuk vinden!

Op jouw leven!

Michaëla Wierdsma

Foto door: Edu Lauton


2 Responses to “Uit de doos!”

  • Michaëla Wierdsma

   Ha Hester, dank voor je compliment. Wat is voor jou de inspiratie hieruit? Door dat aan te geven help je mij om de blogs nog beter te maken én om de onderwerpen aan te kaarten die bij de lezers spelen.
   Graag lees ik jou suggesties. Fijne week alvast.

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2016, I Love Life. Alle rechten voorbehouden. Ontworpen en onderhouden door websitedienstverlening.nl ILoveLife is een geregistreerd handelsmerk.