I Love Life – Inspiratie

Deze belofte maakt blij

Omvormen naar leuk

Deze belofte maakt blij

Van facebook werd ik niet altijd even blij. Zeker in de vakantieperiodes niet. De mooiste foto’s kwamen voorbij. Sneeuwpret in de Alpen, zonovergoten stranden, blije familiediners met Kerstmis. En dan keek ik naar mijn eigen leven. Geen ver weg vakanties of helemaal geen vakantie, kerst was een gewone werkdag voor manlief en familie woont ver weg. Ik kreeg bijna medelijden met mezelf….

Medelijden, no way!

Bijna dus. Even een schop onder mijn kont. Dat laatste doe ik spreekwoordelijk, want deze mijmeringen, jaloerse gedachtes en niet blij zijn deel ik natuurlijk niet. Stel je voor, wat zouden ‘ze’ dan van me denken.

Dus ik sprak mijzelf streng toe: ‘Bedenk wat je wel hebt’. Nou, dat hielp dus niet.

Ik werd er niet blijer van. Ik werd pas blijer op het moment dat ik dat wat ik heb ook in beeld bracht. Ik deed mijzelf en mijn man (oké, met hem had ik de negatieve mijmeringen wel besproken) een commitment. Een belofte dus. 90 dagen zou ik elke dag een of twee berichten op facebook plaatsen waar ik blij van word.

Commitment brengt zoveel meer

Deze belofte brengt zoveel meer dan ik van te voren bedacht had.

Het brengt:

 • Inspiratie voor mezelf én voor anderen

Ik krijg zulke mooie reacties en foto’s van mensen die dit volgen. Laatst zei iemand nog tegen mij: “jij maakt zoveel mooie dingen mee”. Wow, ik? Ik die eigenlijk een gewoon bestaan leidt! Ik was bijna in shock door die opmerking, haha.

 • Momenten van blijheid stromen door de dag heen

Ik ben zoveel bewuster bij de dag gaan leven. Minder in het verleden, minder in de toekomst, meer in het NU. Ik ben echt blij met hele kleine dingen. Ik stuiter door de dag, zo lekker.

 • Energie

Er stroomt zoveel energie door mijn lijf sinds ik mijn mind op een ander spoor heb gezet. Het is alsof het maar niet opraakt.

 • Nieuwe ontmoetingen

Mensen willen met mij in contact komen. Het is alsof de energie en de blijheid een aantrekkingskracht heeft. Juist ook op zakelijk gebied word ik gezien, zijn er meer mogelijkheden voor samenwerken of projecten. Het sparren werkt zeer inspirerend.

 • Creativiteit te over

Mijn notitieblok raakt voller en voller. De ideeën voor schrijven, suggesties voor klanten en mogelijkheden bij het samenwerken, mijn brein stroomt over van alles. Het voelt heerlijk en het mooie is, het is nooit te veel. Het juiste komt op het juiste moment.

De belofte is een nieuwe gewoonte

Ik zit nu op de helft van mijn belofte aan mijzelf.  De belofte is een nieuwe gewoonte geworden.

Terugkijkend naar die periode van medelijden met mezelf, zie ik iemand die ik niet wil zijn: een niet blij persoon.

Hoe wonderlijk dat één kleine aanpassing, één belofte aan mezelf met de actie die eraan vast zit (elke dag wat moois plaatsen op facebook) zo’n enorm verschil uitmaakt.

Eens per maand zak ik even terug in dat oude patroon, dan hang ik op de bank met een zak chips en ben ik ‘vet zielig’. Dan kijk ik op facebook. Niet naar mijn tijdlijn vol gezellige etentjes, waar ik dan vooral geen behoefte aan heb, maar naar de pagina van I Love Life. Mijn nieuwe schop-onder-de-kont pagina.

Pep je zelf op en maak een belofte

Hoe pep jij jezelf op, op momenten dat het even tegenzit? Durf jij een publiekelijk commitment te doen?
Schrijf het in het reactieveld onder aan het blog of ga naar de I Love Life facebookpagina en wordt geïnspireerd.

Op jouw leven!

Michaëla Wierdsma

NB: niks missen, en ook de spreekwoordelijke ‘schop onder de kont’ ontvangen? Like de facebook pagina van I Love Life. Blije foto’s, mijmeringen en inspiratie glijden dan zo je tijdlijn in.

Foto: Nicolas Gerken


2 Responses to “Deze belofte maakt blij”

 1. Margreet Marcker

  Ik affirmeer; Ik hou van mezelf en waardeer mezelf. Ik leef nu, blij, vrij, zacht en krachtig. Ik open mijn hart en laat de liefde stromen. Ik leef in overvloed. Deze zeg/zing ik de klmende twee maanden ivm een opleiding. Vaak bedenk ik er nog woorden bij, net hoe ik me voel.

  Beantwoorden
 2. Michaëla Wierdsma

  Top Margreet, mooie affirmatie en mooie van het met anderen doen in samenhang met een opleiding is dat het nog krachtiger binnenkomt. Naast woorden kun je er ook nog beelden bij bedenken, dan stromen de woorden vanzelf door je hoofd. Wil je ons op de hoogte houden met een update? Dat zou super zijn. Succes en fijne dag. Michaëla

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2016, I Love Life. Alle rechten voorbehouden. Ontworpen en onderhouden door websitedienstverlening.nl ILoveLife is een geregistreerd handelsmerk.