I Love Life – Inspiratie

Mijn verjaardag

De grote verrassing, mijn verjaardagscadeau!

Vol verwachting klopt mijn hart. Ik ben flink nieuwsgierig gemaakt, al ben ik er zelf debet aan. Ik ben jarig! Voor het eerst maak ik dat echt wereldkundig. Al weken van te voren. Mijn vijftigste levensjaar komt eraan, ik ben bijna op de helft van mijn leven. Dat ga ik vieren.

Drie maanden vooraf mail ik naar vriendinnen om een ‘meiden’ datum te plannen. Op facebook aangekondigd dat ik een facebook live zou doen én cadeautjes weggeef.

Verjaardag stilte

Dan thuis. Verjaardag stilte. Geen actie op verjaardag gebied of toch…. ‘Ik heb een cadeautje voor je’ zegt Superman, drie dagen voor de bewuste datum, ‘wil je het weten’. Tuurlijk niet, maar ik ben stiekem wel nieuwsgierig. Eindelijk, de datum, negen uur in de ochtend. Ik ben al uren op, was al live op facebook en nog geen cadeautje!

Met trompetgeschal komen Superman en dochter mijn kantoor binnen. Een stralende dochter heeft wat gevonden. Nieuwe sokken! Tja, ik had het kunnen weten toen ze me betrapte met haar sokken aan! Een dikke zoen erbij en een glimlach. Superman lacht. Hij vindt het geweldig.

Ik krijg mijn cadeau….een strijkijzer, een tweedehandsje. Een strijkijzer….beetje jaren tachtig is dit, als je het zo leest.

Het cadeau

Superman straalt helemaal. “Ik heb nog wat!” En dan krijg ik hét cadeau. Een TomTom…… Ik kijk hem aan en begin keihard te lachen. ‘Wat heb je toch een mooi cadeau gekocht voor jezelf voor mijn verjaardag’. Geweldig. Ook dit is jaren tachtig. Mijn vader kocht voor Moederdag een cadeau dat hij zelf nodig had.

Heb ik dan toch mijn vader getrouwd? Als ik namelijk iets niet wil is dat een TomTom. Superman weet het, net als mijn vader echt wel wist dat mijn moeder geen schep voor Moederdag wilde.

Superman kijkt beteuterd. ‘Wil je ‘m echt niet hebben? Maar je was laatst zo enthousiast over die filemelding via de TomTom?’ Dat klopt inderdaad, dat wil alleen niet zeggen dat ik zo’n ding wil hebben.

Ik straal. Ik heb fantastische cadeaus. Mijn stralende Superman, gezellige vriendinnen dag, mijn verrassende dochter en mijn strijkboutje. Ik ga aan de slag, met strijkijzer, bijenwas en papier. Deze stralende dag vereeuwigen.

Op jouw inspiratie!

Michaëla Wierdsma

PS: ook wel eens een cadeau gehad waarvan je je afvroeg wat je ermee moet? Wat doe jij dan? Laat het weten in onderstaand reactieveld, ik ben zo nieuwsgierig en leer dan ook graag van jou.

foto's gemaakt door: Annie Spratt

No Comments

Be the first to start a conversation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2016, I Love Life. Alle rechten voorbehouden. Ontworpen en onderhouden door websitedienstverlening.nl ILoveLife is een geregistreerd handelsmerk.