I Love Life – Inspiratie

Het mamatoetje

De beste redenen om chocolade te eten

Laatst had ik een foto op facebook geplaatst. Een wat maffe foto, ik ging totaal uit mijn comfortzone door deze te plaatsen. Ik refereerde er naar bij Jan Everts, mijn businessbuddy in een gesprek over I Love Life.

“Oh, die met het mamatoetje” zei hij. “Huhhh, mamatoetje?” Ik keek er wat onbegrijpelijk bij. “Ja, chocolade” lachte Jan en er ging een lampje bij me branden.

Chocolade wie houd er nu niet van

En chocolade toetjes zijn blijkbaar vrouwentoetjes of mamatoetjes.

Pure 85% chocolade is mijn koffie zeg ik wel eens. Tijd voor onderzoek waarom ik het zo lekker vind en blijkbaar ook nog als toetje wil. Hoe gezond is chocolade nu eigenlijk?

Op internet zijn de meningen verdeeld. Met name melk chocolade en witte chocolade moeten het ongelden. Te vet, te veel suikers en heel veel calorieën. Tja, het smelt niet voor niks zo heerlijk in je mond. Als je er alleen al aan denkt lopen de speekselklieren over, mmmmmm.

Onverdeeld is men echter over het voordeel van pure chocolade.

Het is gezond voor het hart

Het verlaagt het risico op hart- en vaatziekten.

Het heeft een positief effect op hoge bloeddruk. Yes, nog een reden om pure chocolade te eten. Je bloedvaten worden door een stofje open gezet waardoor je bloeddruk daalt.

Betere doorbloeding. Da’s logisch, als je bloedvaten meer worden opengezet is er een betere doorbloeding en minder kans op klontervorming.

Cholesterol verlagend door goede cholesterol te verhogen en de slechte cholesterol te verlagen.

Hartversterker

Niet alleen letterlijk maar ook figuurlijk. Bij een gebroken hart helpt chocola je weer op de been. Al moet ik eerlijk bekennen dat ik bij een emotionele dip liever naar de melkchocolade grijp dan puur. Of die knapperige crunchy witte chocolade…..

Daarbij is chocola ook een lustopwekker. Er zit een stofje in dat de lust opwekt. Chocolade wordt vaak in verband gebracht met romantische uitingen, waardering of seks. Wel weer een nadeel bij een gebroken hart of het moet zijn dat chocolade je aanzet om actie te ondernemen.

Minder rimpels met chocolade

Chocolade geeft een lichte bescherming tegen het uv-licht van de zon. De flavonoïden, goed voor het hart, werken ook voor het hydrateren van de huid lees ik op wikipedia. Juist ja, heb ik daarom zo’n zacht huidje?

Spierversterkend en vitamine boost

Last but not least. Er zitten stoffen in chocolade die de spiergroei bevorderen zoals bij sporten. Daarnaast is er een bron van vitaminen en mineralen in chocolade.

Oké, dat weet ik dan weer. Sporten en gezond eten is nog beter voor je gezondheid en alles met te is niet goed. Dus ook te vaak. Te veel. Te lekker. Af en toe chocolade eten is prima, zo ook mijn mamatoetje.

Hoe geweldig lekker en gezond pure chocolade ook is, er gaat niets boven een mamatoetje van chocolademousse, witte chocolade ijs, een hazelnoot brownie en een chocoladetruffel omzoomt door chocoladesaus, bepoederd met witte chocolade schaafsel, smeltend alsof er een engeltje op je tong piest.

Alleen die gedachte wekt al lust op….naar chocolade wel te verstaan.

Op jouw leven!

Michaëla Wierdsma

PS: zouden er nu ook mannen zijn die dit snappen?

PS: mijn favoriete 85% chocolade is Green & Black’s Organic, biologisch en fairtrade. Eén voordeel, je eet er echt niet een hele reep van op.

Foto door:Yoori Koo


No Comments

Be the first to start a conversation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2016, I Love Life. Alle rechten voorbehouden. Ontworpen en onderhouden door websitedienstverlening.nl ILoveLife is een geregistreerd handelsmerk.