I Love Life – Inspiratie

Vind nieuwe relaties

Contacten buiten facebook om

Zonder relaties geen leven. Mensen zijn kuddedieren en alleen is maar alleen. Oké, sommige mensen kiezen er bewust voor om alleen te leven, te wonen of te werken en weinig of geen relaties te hebben. Dat is andere koek.

In dit artikel gaat het erom dat alleen zijn niet jouw keuze is. Alleen is maar alleen en soms moet je zelf heel veel moeite doen om met anderen in contact te komen en te blijven.

Maar hoe doe je dat? Hoe leer je meer mensen kennen en hoe pik je nu die ene persoon op waar je een diepere vriendschap mee kunt hebben?

Zelf ben ik 2 keer verhuist, dusdanig ver dat ik mijn vrienden kwijt raakte en ook momenten van eenzaamheid heb ervaren. En dat terwijl ik al getrouwd was met mijn man. Maar ja, je wilt ook wel eens een ander praatje!

Waarom wil je nieuwe contacten

Voor je je in allerlei wilde avonturen stort om meer contacten te krijgen, bedenk dan waarom je dat zou willen. Ben je eenzaam of alleen? Zoek je een levensgezel of juist een vriendengroep? Is je ideaal een huis van zoete inval of juist een maatje om mee te wandelen?

Heb je dat in gedachten, dan kan je eens kijken hoe je met meer mensen in contact komt.

7 manieren om nieuwe contacten op te doen

 1. Ga op cursus. Een cursus die ook bij je past en bij je doel van relaties opbouwen. Wil je juist mannen ontmoeten, ga dan niet bloemschikken, dat is meer een vrouwending. De cursus is primair, daar komen de andere cursisten ook voor, de vriendschap secundair.
 2. Word lid van een bestaande club. Een koor, de yoga, fietsclub, wandelgroep of wat je interesse maar heeft. Sluit je aan, proef de sfeer en geniet ervan. Wil je meer contacten daar, word lid van een werkgroep of het bestuur. Je hebt regelmatig vergaderingen met een ‘derde’ ronde, de borrel na afloop. En natuurlijk val je dan eerder op in de club en word dan vanzelf aangesproken.
 3. Begin een eigen club. Een boekenclub waarin je boekbesprekingen houdt. Ook daar wordt steeds vaker wat anders besproken. Of een wandelclub bijvoorbeeld. Dinsdag om 19.00 uur verzamelen en wie er is wandelt mee. Organiseren doe je door een berichtje in de lokale krant of op een facebookpagina van de plaats waar je woont.
 4. Buurtfeest. Als er een buurt barbecue is, doe dan mee. Of organiseer er een. Je ontmoet mensen bij jou in de straat en op die manier word je al vaker begroet. Zorg dat je niet stomdronken wordt, dan heb je geen idee meer wie wie is.

Tip: kijk vooraf wie waar woont en hoe ze heten en prent dat in je hoofd. Vaak kent iedereen elkaar al, zeker als jij een nieuwe bewoner bent.

 1. Nieuw in de straat: open huis. Nodig je buren uit voor een kennismaking. Een ‘open huis’ voor mensen die je nog niet kent. Je hebt er in een klap een hoop kennissen bij en wie weet hoe het verder gaat.

Tip: luister naar de verhalen over de buurt en buurtgenoten en laat ze daarna in het verleden rusten. Die verhalen zijn wel handig om de verbindingen te leren kennen. Die heeft een hond, die een kat, die doet dat werk, zij is oma en hij rijdt graag motor etc.

 1. Via internet sites. Google maar eens ‘nieuwe mensen leren kennen’ en je ontdekt allerlei sites van datingsites tot het ontdekken van jouw buurt. Verfijn je zoekopdracht, volg wat van die sites en wordt vertrouwd met hun taal. Je kunt je erbij aansluiten of zoekfunctie indienen.
 2. Onderneem zelf actie. Niemand komt zo maar naar je toe. Het is net als een winkel, als die een nieuw product heeft wordt er geadverteerd. Hoe weet men anders dat de ‘nieuwste wat dan ook’ in die winkel ligt. Vind dus jouw wegen om nieuwe mensen te ontmoeten. Eén ding weet je zeker, je bent niet de enige in deze situatie.

Nog even wat tips, ik kan het toch niet laten:

 • Stort niet gelijk je hele hart uit bij die nieuwe kennis, houd het wat oppervlakkig en luchtig.
 • Zie nieuwe mensen ontmoeten als een spel. Ga er over lezen, laat eventueel de regels uitleggen en ga dan beginnen. Het duurt even voordat je het spel in de vingers hebt. En zoals bij de meeste spelen, het gaat om het spel en niet om de knikkers.
 • Zet in op meerder fronten. Dus en een housewarming party en de collecte voor het lokale goede doel lopen.
 • Een hond is ook een mooie manier om mensen te leren kennen. Je hebt gelijk een gemeenschappelijke noemer, het gesnuffel van je Blacky.

Dat waren ze. Er zijn ongetwijfeld heel veel andere tips. Houd dan nummer 7 in gedachten. Onderneem zelf actie.

Enne, heb je facebook vrienden, deel dit artikel met hen. Dan heb je gelijk een opening voor een gesprek. Je facebookcontacten kunnen zo maar eens real life kennissen worden!

Michaëla Wierdsma

Foto: Kevin Curtis

No Comments

Be the first to start a conversation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2016, I Love Life. Alle rechten voorbehouden. Ontworpen en onderhouden door websitedienstverlening.nl ILoveLife is een geregistreerd handelsmerk.