Deze challenge draait om het verkrijgen van Meer Energie In Je Leven (MEIJL) Naast al de tips die voor aanvang van de challenge hebt gehad is dit ogenschijnlijk de logische tip als reactie op dankbaarheid.

De Meer Energie Tip voor vandaag is:

Succes

De Tip succes is een volgende stap bij de Meer Energie In Je Leven tips en een logisch vervolg op dankbaarheid.

Zoals beloofd, ook voor deze tip heb ik een persoonlijke video gemaakt.

De lijst van successen tot nu toe

Waar heb je successen in behaald in je leven. Dingen waar je hard voor gewerkt hebt of problemen die je hebt overwonnen, zijn het waard om als succes bestempeld te worden.

Van je veterstrikdiploma tot het uitreiken van je bull, van spreekbeurt op de basisschool tot het geven van je mening in een teamvergadering, van het meedoen met gym tot je eerste doelpunt bij een wedstrijd. Het zijn allemaal successen die jij hebt behaald doordat je hebt geleerd en je hebt ingezet om te leren of door uit je comfortzone te gaan.

Je weet zelf hoe je je hebt ingezet en wat jouw overwinningen zijn. Je mag, nee je moet, ze benadrukken om je energie hoog te houden.

Opdracht:

1. Schrijf alles waar je succesvol in bent (geweest) in willekeurige volgorde op. Het is jouw Lijst van Successen die maken dat je je bewust wordt dat je jezelf hebt overwonnen en dat je veel hebt om op terug te kijken.

2. Geef aan hoe je je voelde op dat moment van je succes.

Voorbeeld: in de 2e klas van de middelbare school moest ik een boekpresentatie geven. Halverwege onderbrak de docent mij. De spreekbeurt was prima, echter ik zei zo vaak het woordje ‘nou’. Ik weet nog dat ik voelde dat ik bloosde, de neiging had om dicht te klappen en dacht: ‘ik laat me niet kisten, ik houd de eerste zin in gedachten: de spreekbeurt gaat prima’. Ik kreeg een 8,5 en voelde me supertrots

3. Vul de lijst aan op momenten dat je je van oude overwinningen en successen bewust wordt.

4. Verdeel je lijst in onderdelen die bij jouw doelen passen en geef elk onderdeel zijn eigen kleur. Op momenten dat je op een van de onderdelen in een impasse zit, kan je terug grijpen naar succes ervaringen uit het verleden.

5. Sla de lijst op in je computer, telefoon of tablet en grijp er naar op momenten dat je het moeilijk hebt.

6. Hang je lijst op en kijk er elke ochtend even naar. Lees een van de zinnen die je geschreven hebt. Het is een goede start van de dag.

Nog een extra Succes Tip voor jou.

Dagelijkse lijst van succes.

Ook deze Meer Energie Tip maakt dat je je bewust bent van de successen van die dag. Het geeft je een glimlach en een energie waarmee je prettig in slaap valt.

Opdracht:

Schrijf elke avond voor je gaat slapen 10 dingen op waarin jij succesvol was die dag. Dat kunnen grote, maar ook kleine dingen zijn: een goed coaching gesprek met een klant, een gezonde maaltijd gekookt, een grote opdracht binnengehaald, op tijd vertrokken, je schoonmoeder gebeld, op tijd gestopt met werken, boeken naar de bieb gebracht.

Waar het om gaat is dat je je bewust wordt van de kleine dingen die je succesvol maken: geduld bewaard in het verkeer, tot 20 geteld voor je wat zei zodat je minder hard overkomt, op tijd uit bed gegaan, je buikspieroefeningen gedaan.

Als extraatje lees je ook deze successen de volgende ochtend als je opstaat. Je begint je dag gelijk met een succes gevoel en levert je aan het begin van de dag al Meer Energie op dan voorheen.

Het zijn de dankbaarheid en successen waar je van wilt leren.

Tip:

Welke successen zou jij willen evenaren? Wie is jouw held? Wie is jouw inspiratiebron?

Lees biografieën van inspirerende en succesvolle personen. Leer hun lessen.

Extra:

Als extraatje een inspirerend filmpje over wat succesvolle mensen doen elke ochtend.

Heel veel succes en plezier vandaag met de Meer Energie Tip!
Michaëla Wierdsma

 

 

PS: hier nog even de link van de besloten facebookgroep, ik zie daar graag jouw reacties op deze tip.

Foto: Dylan Siebel