I Love Life – Inspiratie

De I Love Life Challenge

De Bucketlist is het maken van keuzes

Zoek de overeenkomsten in de volgende zinnen:

  1. Eerst moet ik die cursus af hebben en dan kan ik beginnen met mijn kantoor opruimen.
  2. Pas als de kinderen afgestudeerd zijn kan ik zelf weer iets ondernemen.
  3. Mijn moeder is al oud, ik zoek pas een andere baan als zij er niet meer is, daar heb ik nu geen energie voor met al mijn bezoekjes.
  4. Mijn website is nog niet helemaal perfect, ik doe nog even niet aan netwerken.
  5. Ik ben verantwoordelijk voor het inkomen, dus ik blijf mooi dit werk doen, dan weet ik waar ik aan toe ben.

Later..…. Er is altijd een reden om iets (nog) niet te doen.

Wanneer wel

Bovenstaande opmerkingen zijn zo maar wat excuses die ik regelmatig tegenkom. Eerst moet er iets afgerond, gebeurt of gedaan zijn voordat het volgende kan of mag beginnen. Het zijn de omstandigheden die je weerhouden om te doen wat je eigenlijk wilt doen.

Of waarvan je denkt dat je het wilt doen.

Wanneer weet je of je iets nu wel of niet wilt? Zijn er interne stemmen die je weerhouden om actie te ondernemen? Wil je iets zelf heel graag of is het hip om dat ene graag te willen?

The Bucketlist

Neem nu de film The Bucketlist met Morgan Freeman en Jack Nicholson, over het vervullen van allerlei onvervulde wensen aan het einde van je leven. Sinds die film zijn er allerlei vormen van Bucketlist lijstjes verschenen. De meest fantastische foto’s van bungee jumpen tot een vlucht in de Grand Canyon verschijnen op social media.

Als je dat niet wilt of niet zo’n lijstje hebt lijkt het wel of je niet meetelt. Nonsens natuurlijk, niet iedereen heeft zo’n behoefte aan uitdagingen.

Keuzes maken

Wat velen wel hebben is uitstelgedrag. Excuses om iets niet te doen waar ze als ze er over nadenken wel behoefte aan hebben. Er is echter altijd een reden waarom ze niet aan die behoefte voldoen. De basis van het uitstelgedrag is het maken van keuzes.

Zelf wordt ik getriggerd door koppen in de krant of tijdschriften zoals ‘versimpel je leven’, ‘eenvoud is meer’, ‘tevreden met weinig’ of deze ‘een opgeruimd huis geeft rust’. Tot nu toe is het mij niet gelukt: zo’n VT wonen huis of hippe woonkamer waar alles op elkaar afgestemd is zonder die stapeltjes papieren, te verwezenlijken . En waarom niet? Omdat ik blijkbaar niet genoeg verlang naar die situatie. Ik maak iedere keer weer andere keuzes (die verdraait veel op uitstelgedrag lijken J) voor de 24 uur die in een dag zitten.

De kern van de Bucketlist

Dat is de kern van de Bucketlist; niet het afwerken van allerlei uitdagingen maar het weten waar je werkelijk naar verlangt en daar zelf je keuzes in maken. En bij voorkeur niet in de laatste fase van je leven.

Hoe doe je dat, keuzes maken?

Het maken van keuzes doe je door eerst te kijken naar het NU. Wat doe je nu en hoeveel tijd, geld of energie kosten al de cirkels van je leven je.

In mijn boek Smelt die ijsberg! gaat het ook over keuzes maken. Het maken van een keuze voor jezelf is vaak een blokkade.

Een hulp daarbij zijn de 4 vragen die je jezelf kunt stellen:

  1. Waar sta ik NU?
  2. Waar wil ik naar toe?
  3. Welke stappen neem ik daarvoor?
  4. Wat is mijn eerste stap?

Regelmatig is er een GRATIS challenge die jou in 1 week  helpt om deze vragen te beantwoorden aan de hand van opdrachten en oefeningen.

Zet jouw eerste stappen op weg naar jouw dromen, wensen en doelen.

Meer informatie over de eerst volgende challenge vind je hier. Via deze link kun je je ook direct aanmelden.

Op jouw keuzes in het leven!

Michaëla Wierdsma

PS: DEEL dit artikel alsjeblieft met jouw netwerk door op de Facebook, LinkedIn, Twitter en Google knoppen te klikken, want zo kunnen je vrienden in jouw netwerk ook van dit materiaal profiteren.

Foto gemaakt door: Dayne Topkin

No Comments

Be the first to start a conversation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2016, I Love Life. Alle rechten voorbehouden. Ontworpen en onderhouden door websitedienstverlening.nl ILoveLife is een geregistreerd handelsmerk.