Smelt die ijsberg!

boek Smelt die ijsberg

Los jouw onbewuste blokkades op met de START&GO-methode.

Je bent ondernemer en je wilt vooruit, je wilt iets bereiken en meer vrijheid ervaren. Je werkt er hard voor maar hebt het gevoel dat je in cirkeltjes loopt. Wat je ook probeert, je komt niet verder,valt steeds weer terug in jouw vaste patronen. Herkenbaar?

Met dit boek ontdek je welke ijsbergen jou nu werkelijk de weg versperren op weg naar je doel. Je gaat op onderzoek uit, springt in het diepe en durft ook onder water naar jouw angsten en blokkades te kijken. Stap voor stap smelt jij je ijsbergen met de START&GO-methode.

Michaëla Wierdsma ontwierp deze methode gebaseerd op haar jarenlange praktijkervaring als complementair therapeut. De sleutel tot ware verandering ligt namelijk verankerd in je lijf. Door je lichaam in het hele veranderproces te betrekken, lukt het je om stap voor stap de weg in te zetten op weg naar je doel. Velen gingen je voor. Maak vandaag een nieuwe START. GO!

Recensies:

We verandHugo Bakkereren vaak van baan, huis, sport, auto, partner of vrienden, maar onszelf veranderen we nooit. Veranderen is de sleutel naar een gezonder en succesvoller leven en “Smelt die ijsberg” is de meest complete en praktische handleiding die je zult vinden tussen alle managementboeken. Geen ingewikkelde theorieën, het leest makkelijk en je kunt de START & GO methode direct en stap voor stap toepassen. Een aanrader voor iedereen die zijn potentie volledig wil benutten.
Hugo Bakker, implementatiecoach en auteur van “De 101werkvormen Formule” en “Gevraagd worden”.

Een onandre wierdsmadernemer zonder zelfkennis verliest inspirerend en verbindend vermogen. Daarom is het boek van Michaëla een aanwinst. Het komt voort uit een praktijk waar, op integere wijze, mensen begeleid worden in het versterken van het nemen van regie over hun eigen leven op basis van zelfinzicht. De START&GO-methode biedt mensen een richting en houvast om het heft in eigen hand te nemen. Het daagt mensen uit om in beweging te komen in plaats van naar anderen te wijzen als het leven niet biedt wat ze ervan verwachten.
Prof. dr. André Wierdsma Hoogleraar ‘Organiseren en co-creëren’ Nyenrode Business Universiteit

De auteur is via haar praktijk voor natuurgeneeswijzen ruim tien jaar geleden begonnen met mensen begeleiden naar een bewuster leven. Centraal in haar eerste boek staat hoe je je (onbewuste) angsten (uit je verleden) kunt overwinnen en hoe je je gedrag blijvend kunt veranderen om zodoende je (levens)doelen te bereiken. Het boek bestaat uit drie delen. Het inleidende deel bespreekt in vijf hoofdstukken veranderen, spiegelen, accepteren en verantwoordelijkheid. Deel twee bevat zes hoofdstukken met de kern van de door de auteur ontwikkelde START&GO-methode, en in deel drie worden toepassingen van de methode besproken op terreinen als doelen stellen, loslaten, gezondheid en relaties. De methode maakt gebruik van affirmaties, visualisaties, (schrijf)oefeningen, lichaamswerk en successen vieren. Voorbeelden uit haar praktijk en uit haar eigen leven verduidelijken de tekst. Her en der wijze (levens)lessen en soms herhalingen. Met appendix, nawoord en bronnen. Praktisch boek voor iedereen die – als persoon of als ondernemer – op gestructureerde wijze meer greep op haar/zijn leven wil krijgen.  De boekensalon.

Smelt die ijsberg! Wat een rare titel dacht ik in eerste instantie. Waar gaat dat over? Nou dat wordt al snel duidelijk, Michaëla beschrijft helder en duidelijk wat het veranderen van ons gedrag in de wegzit: de ijsberg of onbewuste patronen c.q. gewoonten.

Veranderen van je gewoonten is niet eenvoudig, ons onderbewuste is hiervoor gewoon te sterk. Michaëla geeft ons een handleiding om dit toch voor elkaar te krijgen: de Start&Go-methode. Op zich niet revolutionair, maar wel heel praktisch en haalbaar. Met duidelijke voorbeelden, instructies en een stap-voor-stap aanpak neemt ze je mee door het totale veranderingsproces. Er is wel een voorwaarde: je moet het echt willen, met andere woorden je moet zelf de wilskracht meebrengen (al is dit natuurlijk niet meer dan logisch)

Persoonlijk heb ik weer meer inzichten gekregen in mijn blokkades om mijn doelen te bereiken en heb veel geleerd van Michaëla’s aanwijzingen en tips. Dit boek staat al geagendeerd om nog een keer te lezen, ik weet zeker dat ik de tweede of derde keer er weer nuttige verbeteringen voor mijzelf uithaal. Tip van mijn kant: zorg dat je een persoon hebt om de Start&Go-methode samen mee te doorlopen c.q. te bepraten.
Marc Castricum

Een prettig leesbaar boek vol praktische zaken, maar ook persoonlijke verhalen waarin je jezelf kunt herkennen. Uiteraard spraken de hoofdstukken Doelen stellen en Timemanagement me enorm aan. En de uitspraak “Hijs de humorvlag”! Ondertussen kun je ook nog concreet aan de slag met de Start&Go-methode. Nu gaat het lukken!
Carla van wees

December 2015 heb ik Michaëla leren kennen tijdens een cursus. Tijdens de lunch vertelde Michaëla over haar boek. Ze heeft daarmee direct mijn interesse gewekt en ik heb haar boek dan ook met veel belangstelling gelezen.
Wat voor mij vooral een eye opener was is het gedeelte over BEDANKEN. Na mijn reis door Thailand twee jaar geleden heb ik mij voor genomen iedere dag iets goeds voor een ander te doen en ook om mensen te bedanken voor wat ze voor mij doen. Nu twee jaar later is daar de slof weer ingekomen. Zo gaat dat kennelijk! Nu na het lezen van haar boek ga ik die draad weer oppakken of eigenlijk ben ik daar alweer mee begonnen.

Voorin het boek heeft Michaëla geschreven:
Beste Inge,
“De route door social media en door het ’t leven, geeft mooie inkijken. Geniet van de route, het onderweg zijn en alle ontmoetingen.
Ik wens je een mooie levens reis”. Michaëla

Beloningen zijn iets om naar uit te kijken! En zo is het, met elkaar maken wij de wereld vriendelijker!
Ook ik laat die ijsberg smelten.

Michaëla bedankt ; ) voor je mooie woorden en wijze lessen in je boek.
Inge Kaptein

Ik heb het boek met veel belangstelling gelezen. Het leest makkelijk weg en de opdrachten zijn duidelijk. Het handigste is om eerst het gehele boek te lezen en daarna opnieuw beginnen en de opdrachten uitvoeren. De opdrachten stellen je werkelijk in staat om iets te veranderen. Het geeft je ook de kracht om een buiten de comfortzone te bewegen. Al met al kan het boek zeker aanbevelen! Bedankt Michaela!
Antoinette

Wie wil verandering – iedereen wel ergens in… Wie wil veranderen? – niemand… veranderen is lastig, moeilijk en soms zelfs frustrerend. In dit makkelijk leesbaar boek neem Michaëla je mee op een reis. De reis bevat talloze tips en handvatten om verandering te bewerkstelligen en gemakkelijker te maken.

Rob van Overbruggen Ph.D.
International Speaker , Trainer and Bestselling Author of
“Unleash your Vitalityh – 8 simple steps to maximize your health with nutrition”
and “Healing Psyche” – Psychological Secrets for Effective Cancer Treatment

No Comments

Be the first to start a conversation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *